AEC bij Noordelijk Lokaal Duurzaam

NES – Amelander Energie Coöperatie (AEC) is wederverkoper van de eigen coöperatieve energieleverancier NLD energie geworden. Dat meld de Amelander Energie Coöperatie vandaag aan haar leden. AEC heeft ervoor gekozen deel te nemen aan de eigen coöperatieve energieleverancier NLD energie (Noordelijk Lokaal Duurzaam), omdat AEC denkt zich op deze manier optimaal te kunnen inzetten voor een duurzaam Ameland.

De Amelanders die via AEC klant zijn van Greenchoice, krijgen binnenkort een brief met meer informatie over de overgang. AEC hoopt dat zoveel mogelijk van de huidige klanten ook de overstap zullen maken naar NLD energie.

Overstappen is voordeliger omdat de tarieven van NLD energie gunstiger zijn dan die van Greenchoice (terwijl Greenchoice al goedkoper is dan Nuon).

Bovendien levert NLD energie alleen groene stroom en CO2-gecompenseerd gas en wil de NLC de productie van duurzame energie op lokale schaal bevorderen.

NLD energie is een coöperatie van en voor lokale duurzaamheidsinitiatieven. Dat betekent dat de leden van AEC zeggenschap hebben over het beleid van NLD energie.

NLD energie is niet opgericht om zelf winst te maken. De winst die NLD energie (in de toekomst) zal gaan maken, wordt uitgekeerd aan alle deelnemende lokale initiatieven, waaronder AEC.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *