Actie voor café De Welvaart

HOLLUM – Er is een grote kans dat café De Welvaart dit jaar weer opengaat. Taco Zandbergen, een kersverse èn creatieve ondernemer met passie voor horeca, heeft mooie plannen. Hij wil De Welvaart aan de Burenlaan in Hollum als speciaalbiercafé heropenen door een traditioneel caféconcept met veel trendy speciaalbieren te introduceren. Zandbergen wil in 2019 de deuren open gooien. Maar daar heeft hij hulp voor nodig van iedereen die De Welvaart een warm hart toedraagt. De ondernemer heeft een crowdfundingactie op poten gezet om mogelijk te maken dat hij kan starten met het café.

Wat Zandbergen van plan is: "De Welvaart wordt een café waar we gastvrij, traditioneel en smaakvol verschillende speciaalbieren zullen schenken. Daarnaast kunt u genieten van heerlijke gerechten tijdens de lunch, borrel of het diner. Wij verzorgen verrassende bier – spijs combinaties, met een vast aanbod in speciaalbieren, in combinatie met seizoenbieren."

Het pand te Hollum, origineel een commandeurswoning, dateert uit 1662. Het heeft gediend als logement met stalling, waarna het omgebouwd is tot een café. De Welvaart staat alweer een jaar of zeven leeg en de jonge ondernemer wil dit prachtige stukje geschiedenis nieuw leven inblazen. De Welvaart biedt een ruim aantal zitplaatsen, zowel binnen als buiten. Hij wil het traditionele karakter van café De Welvaart en de spreuken op de balken behouden.

Voor de start heeft Zandbergen 150.000 euro nodig en dat wil hij bijeen vergaren via een crowdfundingactie die inmiddels is gestart. De eerste 38.000 euro zijn al binnen. Nu de rest nog. Op CrowdAboutNow maakte hij een crowdfundingpagina. 

Crowdfunding De Welvaart

Hoe u kunt bijdragen:

 • Voorverkoop
  • U kunt De Welvaart helpen door alvast een giftcard te kopen. Op deze tegoedkaart kunt u een bedrag van € 20,- tot € 250,- laten zetten. Deze giftcard kan vervolgens besteed worden bij De Welvaart. 
 • Lening 
  • U kunt De Welvaart ook geld lenen, waar een rente van 26% over wordt berekend (effectief 5,3% per jaar). Dit bedrag betaalt Zandbergen in zeven jaar tijd terug, waarvan het eerste jaar aflossingsvrij is. De eerste terugbetaling vindt plaats in 2021 en de laatste in 2026.
  • Stel u leent Zandbergen € 1.000,- dan betaalt hij dit bedrag verspreid over zes jaar terug en ontvangt u vanaf 2021 elk jaar € 210,– en hebt u na zes jaar € 1.260. Als waardering voor uw hulp en investeringen heeft hij een aantal leuke beloningen bedacht.
   • Uitnodiging voor de opening

    €250 of meer
   • Speciaalbier proeverij voor 2

    €500 of meer

   • Lunch voor 2 personen

    €1.000 of meer

   • Diner voor 2

    €2.500 of meer

   • Overnachting met diner voor 2 personen

    €5.000 of meer

   • Gravering in een oude gebint

    €15.000 of meer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *