Acht miljoen subsidie voor waddenkust

LEEUWARDEN – Er wordt de komende 4,5 jaar bijna € 8 miljoen aan Europese zogeheten Interreg-subsidies geïnvesteerd om de provincies die aan de Waddenzee liggen aantrekkelijker te maken voor toeristen. Dat gebeurt aan de hand van negen projecten, waarvan sommige gericht zijn op vergaand gebruik van internet. Van de 8 miljoen euro slaat bijna 3,5 miljoen euro neer in Fryslân.

De Interreg-projecten passen goed bij de ambities van de provincie Fryslân, die € 500.000 bijdraagt aan de totale kosten, om van Fryslân een toeristische topattractie te maken. Zo heeft de provincie de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de verbetering van de kwaliteit van de Friese Meren. Nu komt het erop aan deze investeringen in ‘hardware’ rendabel te maken met goede software, zoals een op ict gebaseerd informatiesysteem voor watersporters. Ook komen er virtuele toertochten door Leeuwarden en Sneek, zodat potentiële bezoekers vooraf kunnen kijken wat er zoal te doen is.

Doel is om de regionale kwaliteiten van de Waddenregio beter te ontsluiten voor passanten. Dit gebeurt niet alleen door technische innovatie. Een deel van de Europese subsidies is ook bedoeld om de regio beter te promoten. Behalve de provincie Fryslân doen de gemeenten Leeuwarden en Sneek mee aan het project, evenals Fryslân marketing, de Internet Academie, TU Delft/Cartesius en de Waddenfederatie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *