Aantal positieven Ameland flink gestegen

Geplaatst op: 10 december 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM – Het aantal positieve coronatests van Amelanders is de laatste twee weken flink gestegen. Op 26 november kon er nog een dagtoename van nul worden bijgeschreven, maar inmiddels wordt er een dagtoename van 6 en een weektoename van 15 geteld. Landelijk loopt het aantal besmettingen iets terug en komt het dagelijkse aantal positieve tests onder de 20.000.

Zwarte piet
Burgemeester Leo Pieter Stoel krijgt intussen door vele eilanders de zwartepiet toegespeeld vanwege zijn beslissing over het al dan niet door laten gaan van evenementen. Niet alle politieke fracties steunen de burgemeester openlijk in zijn beslissing. Vooral AmelandEén en het CDA roeren zich in het debat dat op social media is aangezwengeld door onvrede over het besluit het ene evenement in december af te gelasten en het andere door te laten gaan. Zij kondigen aan vragen te gaan stellen aan het college in de openbare raadcommissievergadering. AmelandEén wil het college de kans te bieden om nogmaals uit te leggen wat de overwegingen zijn geweest en het CDA komt met openlijke kritiek op de beslissingen. Jeroen de Jong van het CDA rept van een motie om het evenementenbeleid aan te passen. "Zodat toekomstige evenementen in de decembermaand aan banden wordt gelegd." Hij stelt het met een vraagteken maar gooit niet voor niks dit balletje op. De Jong is boos. Tijdens de raadscommissievergadering van 13 december zullen hier wat nootjes over worden gekraakt, is de verwachting.

Basisrichtlijnen
De basisrichtlijnen blijven belangrijk: handen wassen, anderhalve meter afstand houden tot elkaar, de drukte niet opzoeken, thuisblijven en testen bij klachten, goed ventileren en thuis niet meer dan vier personen ontvangen.

Totaal
Het totaal aantal positieve tets op Ameland is op 10 december 2021 gestegen tot 335. De telling begon eind september 2020.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?