Aantal positief geteste Amelanders nog 100

BALLUM – Op dinsdag 22 december staat het totaal aantal geregistreerde coronabesmettingen van eilanders net als maandag op 100. Burgemeester Leo Pieter Stoel maakt zich wel wat zorgen. Later deze week volgt een artikel over Stoel en zijn eerste jaar als burgemeester van de gemeente Ameland.

In Friesland en op Ameland wordt de situatie met betrekking tot de besmettingen als 'zeer ernstig' geclassificeerd.

Ameland is samen met Vlieland de enige gemeente waar nog geen coronapatiënt in het ziekenhuis is opgenomen.

Burgemeester Leo Pieter Stoel: “We horen dat er op diverse plekken op het eiland mensen bij elkaar komen, het gezellig hebben en niet altijd de richtlijnen in acht nemen. We maken ons daar zorgen over, zeker omdat we zien dat het aantal besmettingen op Ameland sterk toeneemt. Eén persoon besmet teveel andere mensen en we moeten er met elkaar op toezien dat we die verspreiding stoppen door ons nog beter aan de richtlijnen te houden. Niet meer dan twee mensen thuis ontvangen (tijdens de Kerstdagen drie), afstand houden, handen wassen en bij klachten thuisblijven.“

Dossier Corona

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *