Aantal besmettingen Ameland loopt op

HOLLUM – Ameland lijkt in een tweede golfje te zijn beland. Sinds 9 december 14:00 uur staan er 50 besmettingen geregistreerd, twee meer dan twee dagen eerder. Van 3 tot 27 november bleef het aantal hangen op 46, toen kwam nummer 47 erbij en vandaag wordt de 50ste geteld. Van die 50 zouden er nog 3 in thuisquarantaine zitten, de overige 47 zijn alweer genezen. De telling begon op 28 september. Van heel Friesland zijn er, per 100.000 gerekend, op het eiland de minste besmettingen bekend. 

Ameland is nog steeds een van de twee gemeentes waar nog niet één besmette persoon naar het ziekenhuis moest. Vlieland is de andere gemeente die nog zonder ziekenhuisopname vanwege coronabesmetting is.

bekijk hier het overzicht van de Corona Locator Nederland, met cijfers over het totaal aantal positieven op Ameland. Tik bij Zoeken naar gemeente de gemeente in die u wilt bekijken. Kijk op dat overzicht hoeveel mensen tien dagen geleden waren besmet en hoeveel vandaag. Het verschil tussen die twee getallen is het aantal mensen in thuisquarantaine op dit moment.

⇒ De link naar Corona Locator Nederland staat ook onderaan de pagina in het Dossier Corona.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *