Aanleg electriciteitskabel bij Ameland uitgesteld

ASSEN – De werkzaamheden bij het NAM-platform in de Noordzee boven Ameland zijn deze week uitgesteld. In opdracht van NAM legt Boskalis over een lengte van circa vijf kilometer een elektriciteitskabel aan tussen het platform op zee en de locatie op oostelijk Ameland.

“Boskalis geeft aan dat vanwege de dynamische omstandigheden in het kustgebied, in combinatie met het gekozen materieel, het niet mogelijk bleek de kabel te leggen. De komende periode bereidt Boskalis een aangepaste werkwijze voor om het werk alsnog op een veilige en verantwoorde wijze uit te voeren. Uitgangspunt van Boskalis is dat in 2021 de kabel alsnog aangelegd wordt”, vertelt NAM-woordvoerder Sape Jan Terpstra.

Als de elektriciteitskabel vanaf zee naar land is aangelegd, kan het platform vanaf 2022 aardgas produceren op elektriciteit en draagt bij aan een aanzienlijke emissie-reductie. De locatie op Ameland is dit jaar al met succes aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

Het verduurzamen van de NAM-locaties maakt deel uit van ‘Duurzaam Ameland’, een initiatief van Gemeente Ameland waarin diverse partners de ambitie hebben het eiland op een duurzame manier in zijn energiebehoefte te voorzien èn daarmee voorop te lopen in de energietransitie in Nederland.

Bron NAM

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *