Aanhoudende droogte en kans op vorst aan de grond

HOLLUM – Na een buiig en op zondagmiddag aan zee onstuimig intermezzo verwacht MeteoGroup vanaf morgen opnieuw en lange periode met overwegend droog en rustig weer. Vanaf woensdag wordt het daarbij gevoelig kouder met middagtemperaturen rond 14 graden en in de nacht van woensdag op donderdag lokaal vorst aan de grond. 

Aan de zuidflank van een sterk hogedrukgebied boven Scandinavië wordt komende week met oostelijke winden droge lucht aangevoerd waarin de zon vooral op dinsdag en woensdag vrij spel heeft. In eerste instantie lopen de temperaturen 's middags nog op naar 17 of 18 graden. Vanaf woensdag wordt vanuit Rusland via Oost-Europa en Duitsland voelbaar koudere lucht aangevoerd en wordt het overdag niet warmer dan 13 of 14 graden. Ook de nachten worden kouder. Tijdens langdurige opklaringen kan het in de nacht van woensdag op donderdag op een enkele plaats voor het eerst in dit herfstseizoen tot een graadje vorst aan de grond komen.

Bron: MeteoGroup

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *