Aaltje de Jong uit Hollum honderd

Geplaatst op: 30 december 2015 - Categorie: Alles & Algemeen

Aaltje de Jong - Foto Persbureau Ameland

HOLLUM - Aaltje de Jong-Nobel uit Hollum is vandaag honderd jaar oud geworden. Ze viert het te midden van haar dochter, kleindochter, twee achterkleindochters, achterkleinzoon en twee achter achterkleindochtertjes. Die waren overgekomen met taart en cadeaus, want ze wonen niet op het eiland.

Wethouder Nico Oud is aanwezig om de honderdjarige te feliciteren en een Amelands bord te overhandigen. Burgemeester Albert de Hoop had dat zullen doen, maar hij moest wegens ziekte afzeggen. Op tafel staat een ingelijste brief van de Dienst Koninklijk Huis. Koning Willem-Alexander en Koningin Màxima feliciteren De Jong met deze bijzondere verjaardag.

Aaltje de Jong is nooit ziek, zegt ze tegen haar kleindochter Lydia als die vraagt hoe ze het heeft gered om zo oud te worden. Als het zo kan dan wil de kleindochter ook wel honderd worden. Ze moet haar best maar doen, zegt de eeuweling, die nog scherp van geest is en vol humor zit. Als ze het bord van de wethouder in ontvangst heeft genomen steekt ze heel eigentijds een duim op en daarna zelfs twee duimen. Ze heeft het nog prima naar de zin in het leven en geniet van het gezelschap van haar hondje en katten. De jarige woont nog zelfstandig met hulp van Thuiszorg.

Aaltje Nobel is op 30 december 1915 op Ameland in Ballum geboren. Ze verhuisde naar het vasteland, trouwde en keerde in de oorlog terug naar opa en opoe Nobel in Ballum. Haar man Engele de Jong was betonijzervlechter voor bruggenbouwers en tijdens de oorlog was hij soldaat. In die tijd betrok Aaltje een vakantiehuisje aan de bosrand bij Nes. Na de oorlog verhuisde ze met haar gezin naar de Oranjeweg in Hollum, waar ze nog steeds woont. In 1987 werd ze weduwe.

⇒ Aaltje wordt voor de eerste keer betovergrootmoeder

⇒ EngeleAaltje voor tweede keer betovergrootmoeder

⇒ Aaltje speelt trekharmonica - kijk bij juni 2011

Bloemen en een cadeauAaltje de Jong kreeg een bord van de gemeente uit handen van wethouder OudOvergrootoma en betovergrootoma wordt gefeliciteerdOma wordt gefeliciteerd door kleindochter

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?