27 sollicitanten voor burgemeesterspost Vlieland

LEEUWARDEN – Op de vacature van burgemeester van Vlieland hebben 27 mensen gesolliciteerd. Het gaat om 14 vrouwen en 13 mannen. Twee van hen zijn jonger dan 40 jaar, vier zijn tussen de 40 en 50 jaar oud, 14 tussen de 50 en 60 en zeven zijn ouder dan zestig. Van de gegadigden zijn er 21 lid van een politieke partij, de overige kandidaten zijn partijloos.

Schokker neemt in mei afscheid als burgemeester. Ze was ruim twee jaar waarnemend en ruim drie jaar kroonbenoemde burgemeester van het eiland.

De vertrouwenscommissie heeft met de commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok de sollicitanten besproken en zijn in goed overleg tot een gemeenschappelijke conclusie gekomen over een selectie uit de kandidaten. De vertrouwenscommissie krijgt alle sollicitatiebrieven te zien. De commissie spreekt met kandidaten en brengt aan de gemeenteraad verslag uit, voorzien van een conceptaanbeveling. De raad beslist uiteindelijk welke twee kandidaten op de aanbeveling komen te staan, en in welke volgorde.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de ministerraad volgen in hun voordracht aan de Kroon in beginsel de aanbeveling van de raad. De Kroon benoemt vervolgens de nieuwe burgemeester per Koninklijk Besluit.

Bron Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *