Ingezonden – Staand want

HOLLUM – Jan Botte Wijnberg reageert op het besluit van LNV om staand want vissen te verbieden. Laat eilanders meepraten, is zijn devies. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Visserij met staand want

In de krant van zaterdag j.l. lezen we dat het ministerie van LNV het vissen met recreatief staand want op zeebaars blijft verbieden.

We waren juist zo blij dat Dhr. Brok voorzitter is geworden van het omgevingsberaad Waddengebied, zodat de bewoners in het gebied mee mogen praten over met name de Waddenagenda, echter de lobby van de hengelsportclub met 650.000 leden heeft weer gewerkt.

Zij mogen wel op zeebaars blijven vissen ondanks dat de universiteit van Wageningen afgelopen jaren in hun onderzoek hebben aangetoond dat de hengelaars 10 keer zo veel zeebaars vangen als de eilander vissers met hun kleine 60 cm hoge netjes.

Ieder jaar wordt er weer geknabbeld aan het historisch medegebruik van de eilanders op velerlei gebied, en dus valt het draagvlak voor de Waddenagenda op een zeker moment weg, want laat één ding duidelijk zijn; de eilanders zullen zich nooit van het strand laten jagen door dit soort beslissingen en lobby's die juichende recensies krijgen in het maandblad van de sportvissers.

Laat de eilanders meepraten en beslissen, wil je het Waddengebied uniek laten blijven als werelderfgoed, dat is tenslotte gelukt dank zij ons en onze voorouders toch?

Jan B Wijnberg – hobbyvisser

Hollum – Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *