26e Symposium Waddenacademie

LEEUWARDEN – Op 10 en 11 september aanstaande organiseert de Waddenacademie haar 26e symposium genaamd Op Terp Hoogte. Het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met Rademacher/De Vries Architecten, Berte Daan landschap en Museum Wierdenland.

 

Op 10 september vindt het inhoudelijke gesprek met elkaar plaats in Ezinge. De wisselwerking tussen land en water, tussen natuur en mens en tussen dijk en terp vormt de basis voor het landschap aan de Waddenkust. In de afgelopen jaren is, ook vanwege de klimaatverandering, er een groeiende aandacht voor extensieve landbouw, dynamisch waterbeheer en klimaatbestendige natuurontwikkeling. Met name landschapsarchitecten hebben verschillende onderzoekprojecten en visies over het landschap aan de Waddenkust gepubliceerd met als rode draad een toenemende rol voor water in de ruimtelijke omgeving. 

Tijdens de eerste dag van het symposium wordt vanuit een drietal invalshoeken de vraag aan de orde gesteld hoe we de dynamiek tussen waterbeheer en landbouw naar een nieuw evenwicht kunnen krijgen ten behoeve van een hoogwaardig, veilig, aantrekkelijk en economisch interessant landschap aan de Waddenkust:

  • Hoe maken we van het landschap weer een collectieve opgave?
  • Hoe verhouden waterbeheer en landbouw zich tot elkaar in de toekomst?
  • Hoe ontwikkelen we de regio naar een ruimtelijk aantrekkelijk landschap?

Op 11 september gaan de deelnemers het landschap aan de Waddenkust verkennen met de elektrische fiets, onder begeleiding van twee deskundigen die het landschap als hun broekzak kennen.  

U kunt een plek reserveren zowel voor de lezingen als voor de fietstocht via voorinschrijving. Afhankelijk van de RIVM richtlijnen van de komende weken laat de Waddenacademie weten of uw reservering definitief kan worden. Voor de fietstocht kunnen 30 mensen mee. Aanmelden gaat in volgorde van binnenkomst.

Namens de organiserende partijen,

26e Symposium Waddenacademie

Op Terp Hoogte

over de kwaliteit van het Waddenlandschap

10 & 11 september 2021

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *