20 jaar Klassiekerweekend Ameland

NES – Van 12 – 14 mei 2017 wordt op Ameland voor de twintigste keer het Klassiekerweekend georganiseerd. Zaterdag 13 mei rijden 110 klassieke auto’s die gebouwd zijn tussen 1940 en 1977 een rit over Ameland. Voorbij komen o.a. een Borgward, Triumph, Rolls Royce, Austin, Volvo, enzovoort. Speciaal voor deze jubileum editie is er zaterdag om 11.00 uur een demonstratie van de paardenreddingboot in Hollum. Veel pk’s dus op Ameland.

Voor de deelnemers aan het Klassiekerweekend is een arrangement samengesteld inclusief bootovertocht Holwerd – Ameland v.v., route, buffet en verblijf. Rederij Wagenborg Passagiersdiensten geeft korting op de overtocht van de ‘klassieker’ naar Ameland. Op vrijdagavond is de ontvangst en op zaterdag wordt een oriëntatierit over het eiland gereden. De deelnemers rijden langs een heleboel mooie plekken en ondertussen kan men meedoen aan een prijsvraag waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Uiteraard is er ook tijd voor koffie en een heerlijke lunch. Aan het eind van de rit worden de klassieke auto’s geparkeerd in het centrum van Nes, zodat iedereen alle gelegenheid heeft de auto’s te bewonderen. En de trotse bezitters kunnen vast vol enthousiasme vertellen over hun nostalgisch voertuig. De Hollumer Gromkes zorgen van 14.30 – 16.00 uur voor een spetterend optreden. ‘s Avonds is er een gezellige afsluiting met een buffet en muziek van Størm. Op de zondag heeft iedereen ‘vrij’ en is er alle gelegenheid om Ameland verder te verkennen. Hetzij met de klassieke auto, hetzij op de fiets of te voet.

Zaterdag 13 mei gaan de klassiekers van start om 08.30 uur in Nes op het parkeerterrein achter Ameland State/ Paal 13 aan de Strandweg in Nes. Om 11.00 uur is iedereen in Hollum voor de paardenreddingboot en ’s middags zijn de klassiekers vanaf ongeveer 14.30 uur in Nes.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *