1370 – Drut’syla – verhalenverteller in de Joodse traditie

HOLLUM – Nummer 1370 gaat over de verhalenverteller in de Joodse traditie, de Drut'syla. Zij heeft duizenden verhalen in haar hoofd.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Wat is er mooier dan luisteren naar een goed verteld verhaal: opa die vertelt over de jaren dat hij op zee zat, oma die verhaalt over wat zij met haar broertjes en zusjes meemaakte, spannende verhalen bij het kampvuur en sprookjes voor het slapen gaan. Die verhalen vormen vaak onze meest dierbare herinneringen en zitten in het geheugen gegrift. Verhalen vertellen is een kunst, een talent en het is ook een ambacht. Verhalen vertellen zit ook ingebakken in de Joodse traditie en die traditie kent een systeem waarbij verhalen worden doorgegeven, van grootmoeder op kleinkind. De vertelster wordt een drut'syla genoemd."

⇒ lees hier nummer 1370 over Drut'syla

⇒ lees hier nummer 1369 over ESfaG

⇒ lees hier nummer 1368 over De traanjagers

⇒ lees hier nummer 1367 over Overtoerisme

⇒ lees hier nummer 1366 over Elf Fonteinen

⇒ lees hier nummer 1365 over Rubiks Kubus

⇒ lees hier nummer 1364 over

Voorjaarsschoonmaak

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *