1362 – De weldaad van zon, strand en zeewater

HOLLUM – Nummer 1362 gaat over de weldaad van zon, strand zee. Wat doet het en waarom is een strandbezoek en duik in de Noordzee zo weldadig?

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De zee en het strand doet iets met mensen. Is dat het geluid, is het de geur, is het de verre horizon? Via het gelukshuppeltje van de vader van Mathijs Deen kwam het zelfs in de literatuur terecht. Deen schreef erover in het boek De Wadden. Al eeuwenlang worden mensen met kwalen naar de kust gestuurd om te baden in zee, op het strand te ontspannen en de frisse zeelucht in te ademen. Is het een sprookje, een verhaaltje om toeristen naar de kustgebieden te lokken, of is de zee werkelijk zo weldadig? Feiten en fictie over het heilzame dagje strand en het verfrissende zeebad."

⇒ lees hier nummer 1362 over Weldadig strand

⇒ lees hier nummer 1361 over Het boek van Cor en Hennie

⇒ lees hier nummer 1360 over Zingen van walvissen

⇒ lees hier nummer 1359 over GR2018 – de uitslag op Ameland

⇒ lees hier nummer 1358 over Kieswijzer Ameland

⇒ lees hier nummer 1357 over Friesche eetgeschiedenis

⇒ lees hier nummer 1356 over Lake-effect snow

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *