1358 – Kieswijzer Ameland

HOLLUM – Nummer 1358 is een Kieswijzer voor Ameland, voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Ameland is een zelfstandige gemeente in de provincie Friesland met iets meer dan 3600 inwoners en jaarlijks ongeveer 600.000 toeristen. Het gemeentehuis staat aan de Jelmeraweg in Ballum. Ameland werkt samen met de andere Waddeneilanden in een samenwerkingsverband dat De Waddeneilanden heet. De eilanden werken samen om zelfstandigheid te kunnen behouden en om sterk in Den Haag te kunnen lobbyen. Op Ameland liggen de dorpen Hollum, Ballum, Nes en Buren en het buurtschap Kooiplaats. Aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 doen zes partijen mee: drie daarvan zijn verbonden met landelijke partijen en drie zijn lokale partijen."

⇒ lees hier nummer 1358 over Kieswijzer Ameland

⇒ lees hier nummer 1357 over Friesche eetgeschiedenis

⇒ lees hier nummer 1356 over Lake-effect snow

⇒ lees hier nummer 1355 over de Russische beer

⇒ lees hier nummer 1354 over Mata Hari

⇒ lees hier nummer 1353 over Winterspelen bijzonderheden

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *