1351 – Curling

HOLLUM – Nummer 1351 gaat over 'sjoelen op het ijs' of 'jeu de boules op het ijs', over curling.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Curling is een sport die op een ijsbaan wordt gespeeld. Het wordt met een vette knipoog ook wel ‘sjoelen op het ijs’ genoemd of ‘jeu de boules op het ijs’. Bijnaam is ook ‘fluitketelsport’, vanwege de vorm van de steen die aan een fluitketel doet denken. De massief granieten steen met handvat is groot en zwaar. Curling is een Olympische sport en onderdeel van de Olympische Winterspelen. In Nederland is de curlingsport groeiende, maar de Nederlandse ploeg redde het net niet om zich te kwalificeren voor de 23ste Winterspelen in Pyeongchang in 2018. Het Oranje-team zet nu de kaarten op de Olympische Winterspelen in 2022 in Peking."

⇒ lees hier nummer 1351 over Curling

⇒ lees hier nummer 1350 over de Olympische Winterspelen

⇒ lees hier nummer 1349 over Weerstand

⇒ lees hier nummer 1348 over Nationale Kerstboom

⇒ lees hier nummer 1347 over Strandval

⇒ lees hier nummer 1346 over Einde kalifaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *