1336 – Steenfruit, steenvrucht en verzamelsteenvrucht met pit

HOLLUM – Nummer 136 gaat over steenvruchten, fruit dat in de zomermaanden op z'n lekkerst is.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het is over het algemeen zoet en sappig en ligt in de zomer volop in het groente- en fruitschap: steenfruit. Steenvruchten heb je in soorten en maten en in diverse kleuren en dan is er ook nog verzamelsteenfruit. Wat is precies een steenvrucht en wanneer spreken we van verzamelsteenfruit? En welke soorten bestaan er? Zitten er echt stenen in steenfruit? Steenfruit is behalve mooi om te zien ook lekker en gezond om uit de hand te eten en heerlijk om mee te kokkerellen."

⇒ lees hier nummer 1336 over Steenfruit

⇒ lees hier nummer 1335 over Dennennaaldenthee

⇒ lees hier nummer 1334 over IS in juni

⇒ lees hier nummer 1333 over IS in april

⇒ lees hier nummer 1332 over IS in mei

⇒ lees hier nummer 1331 over Sint Jacobiparochie

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *