1335 – Dennenthee – thee van dennennaalden

HOLLUM – Nummer 1335 gaat over thee van dennennaalden, dennenthee.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Dennen geuren niet alleen lekker, de naalden van de bomen blijken ook nog eens een smakelijke en gezonde thee te leveren. Dennen zijn in oude culturen een beproefde medicinale bron. Een kopje thee getrokken van dennennaalden blijkt een vitaminerijk slokje te zijn met heilzame stoffen voor haar, huid, ogen, groei en weerstand. Het kopje thee levert de geur, de vitaminen, de smaak en het ontspannende gevoel dat je goed bezig bent. De thee wordt vooral in noordelijke landen veel gedronken en is een veel gebruikt middel om het lichaam te ontgiften."

⇒ lees hier nummer 1335 over Dennennaaldenthee

⇒ lees hier nummer 1334 over IS in juni

⇒ lees hier nummer 1333 over IS in april

⇒ lees hier nummer 1332 over IS in mei

⇒ lees hier nummer 1331 over Sint Jacobiparochie

⇒ lees hier nummer 1330 over Reeën

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *