1330 – Reeën – reebok, reegeit en reekalf

HOLLUM – Nummer 1330 gaat over reeën, over de reebok en reegeit en de bijzonderheid van de kiemrust.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De ree is een veel geschilderd en bezongen dier en dat komt door zijn edele en aaibare uiterlijk. Er komen vele duizenden reeën voor in Nederland en het is in bijna heel Europa een algemeen voorkomend zoogdier. De dieren vormen sporen in de bossen en duinen en leven in sprongen. Bijzonder aan de ree is de draagtijd: de soort kent de zogenaamde kiemrust. Reeën kunnen zwemmen en soms gebruiken ze die vaardigheid om de Waddenzee over te lopen en delen door het water te gaan. Zo kwamen ze onder meer op Schiermonnikoog en Ameland terecht."

⇒ lees hier nummer 1330 over Reeën

⇒ lees hier nummer 1329 over Scrimshaw

⇒ lees hier nummer 1328 over Eilandliefde

⇒ lees hier nummer 1327 over Honderd Dagen Trump

⇒ lees hier nummer 1326 over IS in maart 

⇒ lees hier nummer 1325 over De Nachtwacht

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *