1323 – Correspondents’ Dinner in het Witte Huis van Amerika

HOLLUM – Nummer 1323 gaat over het White House Correspondents' Dinner, dat overwaaide naar Nederland.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het Witte Huis in Washington is als een bijenkorf vol zoemende functionarissen. Een groot deel daarvan is staf van de president, leden van het kabinet en huishoudelijk personeel. Het bestuurscentrum van Amerika wordt goed in de gaten gehouden door een legertje Witte Huis-correspondenten, de persmuskieten. De Amerikaanse parlementaire pers komt eens in het jaar samen met de president en gasten om in een informelere setting met elkaar te dineren en elkaar op de hak te nemen: het White House Correspondents’ Dinner, een gebruik dat dateert uit 1920. Het vond in 2016 navolging in Nederland."

⇒ lees hier nummer 1323 over Correspondents’ Dinner

⇒ lees hier nummer 1322 over House of Cards

⇒ lees hier nummer 1321 over Eten van het wad

⇒ lees hier nummer 1320 over Halligen

⇒ lees hier nummer 1319 over Sonja Barend

⇒ lees hier nummer 1318 over Moby Dick

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *