1320 – Halligen – eilandjes met terpen in de Waddenzee

HOLLUM – Nummer 1320 gaat over de halligen, kleine eilanden, al dan niet bewoond, in de Duitse Waddenzee. Bewoners hebben terpen opgeworpen om zich te beschermen tegen hoge vloeden.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De Halligen voor de kust van Sleeswijk-Holstein zijn schilderachtige eilandjes in de Waddenzee. Ze doemen als fata morgana’s op in het water. Het zijn voor het grootste deel dijkloze eilandjes, waar zich mensen hebben gevestigd. Om zich te handhaven en te beschermen tegen het hoge water hebben ze hun boerderijen op terpen gebouwd. Die heuvels zie je, als molshopen, het eerst als je vanaf het vasteland naar de Halligen kijkt. Het zijn fantastische plekken voor afzondering en wandeling, heerlijke gebieden om de beweging van het wad en het eilandleven te ervaren. De Halligen worden beheerst door eb en vloed. Ze zijn met een boot en wandelend over de bodem van de Waddenzee te bereiken."

⇒ lees hier nummer 1320 over Halligen

⇒ lees hier nummer 1319 over Sonja Barend

⇒ lees hier nummer 1318 over Moby Dick

⇒ lees hier nummer 1317 over Potvissen

⇒ lees hier nummer 1316 over Beroemde muren

⇒ lees hier nummer 1315 over Grienden

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *