1317 – Potvis – de diepzeeduiker met walschot en ambergrijs

HOLLUM – Nummer 1317 gaat over potvissen, de walvissen die kampioen diepzeeduiken zijn en reuzeninktvissen vangen. De potvis is ook de producent van ambergrijs, een welriekende en waardevolle stof die zich in de darmen van het dier vormt.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De potvis, een majestueus zeezoogdier, is met een paar bijzondere aanpassingen van zijn lijf kampioen diepzeeduiken. De tandwalvissen bevolken de oceanen en gaan zo diep om hun prooidieren te zoeken. Potvissen houden namelijk van reuzeninktvissen die op grote diepte in de oceanen leven. Toch kunnen we aan de Noordzeekusten regelmatig een potvis zien. Het betreft dan meestal een gestrand en dood exemplaar, een dwaalgast die zich in de ondiepe Noordzee niet heeft kunnen handhaven. De beroemdste potvis is wel Moby Dick, de witte walvis uit het boek van Herman Melville."

⇒ lees hier nummer 1317 over Potvissen

⇒ lees hier nummer 1316 over Beroemde muren

⇒ lees hier nummer 1315 over Grienden

⇒ lees hier nummer 1314 over Tweede Kamerverkiezingen

⇒ lees hier nummer 1313 over Hand- en vingersymbolen

⇒ lees hier nummer 1312 over Neushoorn

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *