1312 – Neushoorn en zijn waardevolle hoorn

HOLLUM – Nummer 1312 gaat over de neushoorn, die wordt afgeslacht vanwege zijn hoorn.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De neushoorn is een geweldig mooi, groot en sterk dier, dat in Afrika en Azië leeft. Heel vroeger ook in Europa. Het is een van de vijf grote wilde dieren die in Afrika de Big Five wordt genoemd. Het dier wordt bedreigd door stropers, die hem niet doden om het vlees maar om de hoorn. Er is levendige handel in hoorn, dat tot stof gemalen in medicamenten van de traditionele geneeskunde terechtkomt. Zonder wetenschappelijk bewijs geloven velen dat hoorn genezende krachten bezit. Het kost de neushoorn de kop; de soort is om zijn handelswaarde gedecimeerd."

⇒ lees hier nummer 1312 over Neushoorn

⇒ lees hier nummer 1311 over Expeditie Robinson

⇒ lees hier nummer 1310 over Platte buik

⇒ lees hier nummer 1309 over Herkennen van nepnieuws

⇒ lees hier nummer 1308 over Impeachment

⇒ lees hier nummer 1307 over Hoekige krab

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *