1300 – Ovaalronde krab – zeldzaamheid aan de Nederlandse kust

HOLLUM – Nummer 1300 gaat over de ovaalronde krab, een krab die eigenlijk niet in de buurt van Ameland leeft. In januari werd er toch een op het strand gevonden.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Op het strand van de Nederlandse kust worden regelmatig krabben aangetroffen. Grote krabben en kleine krabbetjes en over het algemeen is dat een Noordzeekrab en nog vaker een strandkrab. Soms ligt er een exotisch exemplaar tussen het aanspoelsel op het vloedmerk en zo’n krab is dan meteen nationaal nieuws. In het begin van 2017 staan de kranten bol van de vondst van een ovaalronde krab, een zeldzaamheid op de stranden van Nederland. Rugschilden en dode exemplaren met poten worden gevonden op Ameland, Terschelling en Texel en mariene biologen staan vooralsnog voor een raadsel hoe deze exemplaren op de stranden van de Waddeneilanden terechtkomen."

⇒ lees hier nummer 1300 over Ovaalronde krab

⇒ lees hier nummer 1299 over Decreten

⇒ lees hier nummer 1298 over Ameland in 2017

⇒ lees hier nummer 1297 over Pellworm

⇒ lees hier nummer 1296 over '30 Days, 30 Songs'

⇒ lees hier nummer 1295 over de Vaquita

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *