1297 – Pellworm – Duits Waddeneiland in het Werelderfgoed

HOLLUM – Nummer 1297 gaat over Pellworm, een Duits Waddeneiland, vlakbij Amrum en de Halligen.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Pellworm is een Duits Waddeneiland dat voor de kust van Noord Duitsland ligt. Eens was het eiland veel groter dan nu, maar stormvloeden hebben danig aan het eiland geknabbeld. Het ligt een meter onder zeeniveau en daarom is er een hoge dijk gelegd die het eiland moet beschermen tegen het water. Pellworm heeft de status van Naturheilbad, een natuurlijke spa, en leeft grotendeels van het toerisme. Door zijn natuurschoon en de kuurfaciliteiten is het een geliefd eiland. Eens werd er een eigen taal gesproken, maar sinds 1800 spreekt men er een Nedersaksisch dialect, dat veel weg heeft van het Gronings."

⇒ lees hier nummer 1297 over Pellworm

⇒ lees hier nummer 1296 over '30 Days, 30 Songs'

⇒ lees hier nummer 1295 over de Vaquita

⇒ lees hier nummer 1294 over Women's March

⇒ lees hier nummer 1293 over Alte Mellum

⇒ lees hier nummer 1292 over Minsener-Oldoog

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *