1291 – Kachelotplate – Onbewoond Duits Waddeneiland

HOLLUM – Nummer 1291 gaat over een plaat die eiland werd: Kachelotplate. Het is een Duist Waddeneiland tussen Borkum en Juist in.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Wat Duitsland Nordsee-Insel noemt, noemt Nederland Waddeneilanden. Ze zijn er in bewoonde en onbewoonde staat en Kachelotplate is een van de onbewoonde Waddeneilanden in het Duitse Wad. Het ligt tussen de twee bewoonde eilanden Borkum en Juist in. Kachelotplate is een beschermd natuurgebied, waar je niet zomaar mag komen en waar je ook je boot niet zonder toestemming aan mag leggen. Je mag er zelfs niet overheen vliegen. Het is het gebied van de vogels, pioniersvegetatie en zeehonden."

⇒ lees hier nummer 1291 over Kachelotplate

⇒ lees hier nummer 1290 over Lütje Hörn

⇒ lees hier nummer 1289 over Designated survivor

⇒ lees hier nummer 1288 over Gezichtsgymnastiek

 lees hier nummer 1287 over Beroemde 

Schiermonnikogers

⇒ lees hier nummer 1286 over Beroemde 

Tesselaars

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *