1280 – Winteronweer of thundersnow – onweer met sneeuw en hagel

HOLLUM – Nummer 1280 gaat over winteronweer of thundersnow, onweer dat niet zo hard klinkt maar wel met sneeuw en hagel gepaard gaat.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"In de zomer hebben we in Noordwest-Europa regelmatig onweer. Na een warme dag wil het in de namiddag of avond nog wel eens gaan donderen. Winteronweer, onweer samen met sneeuw of hagel, is langs de Noordzeekust veel zeldzamer, maar als het zich voordoet is het oppassen geblazen. In Amerika en Canada komt winteronweer in sommige gebieden, rond de Grote Meren bijvoorbeeld, met enige regelmaat voor. Een sneeuwstorm tegelijk met onweer wordt aan die kant van de oceaan thundersnow genoemd. Er zijn meer gebieden in de wereld waar het winteronweer meer dan gemiddeld voorkomt. Het noordwesten van Europa maakt er af en toe kennis mee. Dat komt vooral door de aanwezigheid van de Noordzee."

⇒ lees hier nummer 1280 over Winteronweer

⇒ lees hier nummer 1279 over Onbewoonde Waddeneilanden

⇒ lees hier nummer 1278 over Zuiderduin

⇒ lees hier nummer 1277 over Richel

⇒ lees hier nummer 1276 over Robbenbank

⇒ lees hier nummer 1275 over Engelsmanplaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *