1278 – Zuiderduin – eilandje tussen Schiermonnikoog en Borkum

HOLLUM – Nummer 1278 gaat over Zuiderduin of Zuiderduintjes, onder Rottumeroog.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Zuiderduin, dat ook wel Zuiderduintjes wordt genoemd, is een erg jong eiland dat vlakbij Rottumeroog ligt. De twee eilandjes zijn gescheiden door een geul die steeds ondieper wordt. Misschien worden ze wel weer één eiland zoals ze dat voor 1930 ook waren. Zuiderduin heeft de vorm van een hart, op luchtfoto’s mooi te zien, of van een blad met een slenk als steeltje. Het ligt ten zuiden van Rottumeroog, het zijn eigenlijk de zuiderduintjes van dit eiland. Zuiderduin hoort bij de provincie Groningen."

⇒ lees hier nummer 1278 over Zuiderduin

⇒ lees hier nummer 1277 over Richel

⇒ lees hier nummer 1276 over Robbenbank

⇒ lees hier nummer 1275 over Engelsmanplaat

⇒ lees hier nummer 1274 over Simonszand

⇒ lees hier nummer 1273 over Rottumerplaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *