1270 -Aardbeving in de Noordzee – tsunamigevaar in Nederland

HOLLUM – Nummer 1270 gaat over aardbevingen in de Noordzee en het gevaar voor vloedgolven.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Aardbevingen in de Noordzee, ze komen voor, maar meestal leveren ze geen gevaar op en zijn ze niet meer dan zwak. Bij een aardbeving onder zee komen meteen schrikbeelden van vloedgolven en tsunami’s naar boven. De afschrikwekkende voorbeelden van de zeebeving in de Indische Oceaan en de meters water die in 2004 afstormden op de kust van Indonesië staan in het geheugen gegrift. Hoe zit het met de bevingen onder de Noordzee en het tsunamigevaar voor de Waddeneilanden? Moet er een tsunami-waarschuwingssysteem voor Nederland komen?"

⇒ lees hier nummer 1270 over Tsunamigevaar 

⇒ lees hier nummer 1269 over Boko Haram 

⇒ lees hier nummer 1268 over IS in januari 2017

⇒ lees hier nummer 1267 over Terrorisme in 2017

⇒ lees hier nummer 1266 over Ameland in 2012

⇒ lees hier nummer 1265 over Ameland in 2013

⇒ lees hier nummer 1264 over Ameland in 2016

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *