1265 – Ameland in 2013 – Jaaroverzicht – Jaar van Erf- en Vrijheer

HOLLUM – Nummer 1265 gaat over het jaaroverzicht van Ameland van 2013. Het is het jaar van de brand en van de inhuldiging van de koning.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het jaar 2013 is een jaar volop activiteit, met de feestelijkheden rond de inhuldiging van Koning Willem-Alexander als hoogtepunt. De koning van Nederland heeft een innige band met het eiland en hij draagt Ameland zelfs als een van zijn vele titels mee: Erf- en Vrijheer van Ameland. Zijn moeder, Beatrix, was Erf- en Vrijvrouwe van Ameland toen zij koningin was. Ameland viert uitbundig Koningsdag. Dat was enkele maanden na de catastrofale brand van de Clemenskerk, een droevig dieptepunt van het jaar. De kerk lag in as maar vrijwel meteen doken plannen voor herbouw op."

⇒ lees hier nummer 1265 over Ameland in 2013

⇒ lees hier nummer 1264 over Ameland in 2016

⇒ lees hier nummer 1263 over Kijkoperatie

⇒ lees hier nummer 1262 over Pubquiz

⇒ lees hier nummer 1261 over Griend

⇒ lees hier nummer 1260 over Zadelrob

⇒ lees hier nummer 1259 over Razende Bol

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *