1264 – Ameland in 2016 – jaaroverzicht – Jaar van de Clemenskerk

HOLLUM – Nummer 1264 gaat over het jaaroverzicht van Ameland van 2016. Wat waren de hoogtepunten en wat de dieptepunten?

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het jaar 2016 is voor Ameland een jaar met hoogtepunten en minder mooie feiten. Zonder dal geen piek, maar in dit jaar overheersen de positieve gebeurtenissen. Het grootste zonnepark van Ameland werd op het Waddeneiland geopend; dat mag een hoogtepunt van formaat heten. Ook werd er een compleet nieuw museum opengesteld voor publiek, waarmee de museumdichtheid van het eiland fiks is verhoogd. Dieptepunt was het overlijden van de oudste inwoner van het eiland; in 2015 vierde ze nog haar honderdste verjaardag. De klok van de kerk in Hollum luidde uit respect een uur lang. Hoogste hoogtepunt van het jaar kan de ingebruikneming van de Clemenskerk worden genoemd en daarmee is 2016 uitgeroepen tot het Jaar van de Clemenskerk."

⇒ lees hier nummer 1264 over Ameland in 2016

⇒ lees hier nummer 1263 over Kijkoperatie

⇒ lees hier nummer 1262 over Pubquiz

⇒ lees hier nummer 1261 over Griend

⇒ lees hier nummer 1260 over Zadelrob

⇒ lees hier nummer 1259 over Razende Bol

⇒ lees hier nummer 1258 over Texel

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *