1263 – Laparoscopische galblaasoperatie – kijkoperatie

HOLLUM – Nummer 1263 gaat over de laparoscopische galblaasoperatie, de kijkoperatie.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Een laparoscopische galblaasoperatie is een kijkoperatie om de galblaas te verwijderen. Een kijkoperatie is een manier van opereren waarbij er een paar kleine sneetjes in de buik worden gemaakt in plaats van een grote snee zoals bij de conventionele operatie. Kleine sneetjes betekenen kleine wondjes die sneller genezen dan de grote wond bij open chirurgie. Als het kan kiest de chirurg voor de laporoscopische galblaasoperatie. Die operatie is nodig na constatering van stenen in de galblaas of bij een ontsteking. Die kwalen, die gepaard gaan met hevige pijnen, maken een chirurgische ingreep noodzakelijk. Laparoscopisch als het kan, conventioneel als het moet."

⇒ lees hier nummer 1263 over Kijkoperatie

⇒ lees hier nummer 1262 over Pubquiz

⇒ lees hier nummer 1261 over Griend

⇒ lees hier nummer 1260 over Zadelrob

⇒ lees hier nummer 1259 over Razende Bol

⇒ lees hier nummer 1258 over Texel

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *