1255 – Biliaire pancreatitis – alveesklierontsteking door galstenen

HOLLUM – Nummer 1255 gaat over biliaire pancreatitis, alvleesklierontsteking, die je kunt krijgen van een galsteen en na een galaanval.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Bijna iedereen heeft galstenen en veelal kunnen die niet veel kwaad. Soms gaan ze echter op een plekje zitten waar ze juist erg veel kwaad doen. De galwegen kunnen ontstoken raken en ook de alvleesklier kan ontsteken als gevolg van de afsluiting van de galweg door een galsteen. In dat geval spreekt men van een biliaire pancreatitis, een alvleesklierontsteking die veroorzaakt wordt door een galsteen. Het is een gevreesde ontsteking die erg pijnlijk is en levensbedreigend kan zijn."

 

⇒ lees hier nummer 1255 over Pancreatitis

⇒ lees hier nummer 1254 over Vliegrampen 2007

⇒ lees hier nummer 1253 ook over Galstenen

⇒ lees hier nummer 1252 over Galstenen

⇒ lees hier nummer 1251 over Vliegrampen 2016

⇒ lees hier nummer 1250 over het Groat Woa'deboek

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *