1244 – Klaasohm – traditie rond Sinterklaas op Borkum

HOLLUM – Nummer 1244 gaat over Klaasohm, een bijzonder gebeuren op Borkum.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het Duitse Waddeneiland Borkum heeft een bijzonder gebruik dat aan het begin van december wordt gevierd. Het is een feest voor de eilanders dat volgens overlevering teruggaat naar de tijd van de walvisvaarders, al doen er verschillende verhalen over de oorsprong de ronde. Het zou ook een heidense viering rond de katholieke figuur Sint Nicolaas zijn. Met cadeautjes heeft het dan weer niets te maken en pepernoten komen er in een andere vorm in voor. De precieze oorsprong is niet helder maar het ritueel is ingebed in de lokale cultuur."

⇒ lees hier nummer 1244 over Klaasohm

⇒ lees hier nummer 1236 over Roussillon

⇒ lees hier nummer 1235 over Emoticons

⇒ lees hier nummer 1234 over IS in september 2016

⇒ lees hier nummer 1232 over Ik kom terug

⇒ lees hier nummer 1231 over Truffel

⇒ lees hier nummer 1230 over Carpentras

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *