1236 – Roussillon – okermijn in de Luberon in de Provence

HOLLUM – Nummer 1236 gaat over Roussillon – okermijn in de Luberon in de Provence.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Het bergmassief van de Luberon laat schitterende kleuren zien, van okergeel naar donkerrood en roestbruin. Het zijn de kleuren van de okervelden die zich daar in de loop van de geschiedenis van het massief hebben gevormd. Bij het dorp Roussillon, een schilderachtig dorpje in de Provence en behorende bij de ‘Plus Beaux Villages’, de mooiste dorpen van de streek, is een okermijn te bezoeken. Het is de grootste okermijn van Europa met rood- en goudkleurige kliffen en kilometers ondergrondse galerijen en gewelven als een kathedraal."

⇒ lees hier nummer 1236 over Roussillon

⇒ lees hier nummer 1235 over Emoticons

⇒ lees hier nummer 1234 over IS in september 2016

⇒ lees hier nummer 1233 over Boko Haram

⇒ lees hier nummer 1232 over Ik kom terug

⇒ lees hier nummer 1231 over Truffel

⇒ lees hier nummer 1230 over Carpentras

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *