1230 – Carpentras – stad van truffel en berlingot in de Provence

HOLLUM – Nummer 1230 gaat over Carpentras, stad van truffel en berlingot in de Provence.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Carpentras is een gezellige stad in de Provence, vlakbij de Mont Ventoux. Het is een stad met heerlijke markten, die niet voor niets de titel 'marktstad van Frankrijk' draagt. Elke zondag is er een vlooienmarkt en ook zijn er Provençaalse markten met producten uit de buurt, zoals de berlingot. De truffel hoort daar ook bij en in de winter is die delicatesse op de markt van Carpentras aan te treffen. Behalve van verschillende soorten markten is er van architectuur te genieten in de stad. Romeins, Gotisch en ook Art Nouveau. Het lekkers en de pracht maakte Carpentras tot een heerlijke stad om doorheen te wandelen."

⇒ lees hier nummer 1230 over Carpentras

⇒ lees hier nummer 1229 over Bédoin

⇒ lees hier nummer 1228 over Malaucène

⇒ lees hier nummer 1227 over de Gorge de la Nesque

⇒ lees hier nummer 1226 over de Mont Ventoux

⇒ lees hier nummer 1225 over de reis naar de Mont Ventoux

⇒ lees hier nummer 1224 over het volgende vervolg van de reis naar de Provence

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *