1228 – Malaucène – geschiedenis van een dorp bij de Mont Ventoux

HOLLUM – Nummer 1228 gaat over Malaucène, de geschiedenis van een dorp bij de Mont Ventoux

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Malaucène is een dorp aan de voet van de Mont Ventoux. In het dorp is die berg overal aanwezig: in beeldmerken en op affiches, in verwijzingen en routebeschrijvingen en vooral door de komende en gaande fietsers. Het is een ware trekpleister voor wielerliefhebbers. De verschillende fietsenwinkels en fietsenverhuurbedrijven verwijzen allemaal naar de beroemde berg om mooie tochten en uitdagende beklimmingen aan de bezoekers voor leggen. De fietsenhandel is levendig in Malaucène, net als de horeca. De terrassen langs de kant van de hoofdweg door het dorp zitten vol met sportievelingen in fietskledij. Het dorp is een van de drie officiële startpunten voor de beklimming van de Mont Ventoux per rijwiel."

⇒ lees hier nummer 1228 over Malaucène

⇒ lees hier nummer 1227 over de Gorge de la Nesque

⇒ lees hier nummer 1226 over de Mont Ventoux

⇒ lees hier nummer 1225 over de reis naar de Mont Ventoux

⇒ lees hier nummer 1224 over het volgende vervolg van de reis naar de Provence

⇒ lees hier nummer 1223 over het vervolg van de reis naar de Provence

⇒ lees hier nummer 1222 over de reis naar de Provence

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *