1226 – Mont Ventoux ofwel De Reus van de Provence

HOLLUM – Nummer 1226 gaat over de Mont Ventoux, de Reus van de Provence.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De Mont Ventoux ligt in de Provence, in het departement Vaucluse. Het is een beroemde berg, omdat hij menig keer in de Tour de France een pittige etappe vormt en omdat menig wielerliefhebber minstens eens in zijn leven de Mont Ventoux wil doen. Liefst drie keer, omdat de top vanuit drie kanten te benaderen is, met een oplopende moeilijkheidsgraad vanwege de verschillende stijgingspercentages. Je kunt naar de top via Sault, Malaucène en – de moeilijkste kant – via Bédoin. De berg wordt er niet hoger of minder hoog om maar de weg naar de top verschilt. De Mont Ventoux is UNESCO werelderfgoed."

⇒ lees hier nummer 1226 over de Mont Ventoux

⇒ lees hier nummer 1225 over de reis naar de Mont Ventoux

⇒ lees hier nummer 1224 over het volgende vervolg van de reis naar de Provence

⇒ lees hier nummer 1223 over het vervolg van de reis naar de Provence

⇒ lees hier nummer 1222 over de reis naar de Provence

⇒ lees hier nummer 1221 over de Turkije-deal

⇒ lees hier nummer 1220 over Migranteneiland Lesbos

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *