1175 – Pokémon GO – gevaren en overlast

HOLLUM – Nummer 1175 gaat over een nieuwe rage, Pokémon GO en het spelen op de fiets of achter het stuur van de auto, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Ze zijn trouwens ook al op Ameland gesignaleerd.

"De Pokémonfiguren waren een hype in de jaren negentig en in 2016 vindt een opleving van de populariteit plaats. Het is te danken aan het spel Pokémon GO, dat in korte tijd razend populair werd. De Pokémon-figuren, die in alle kleuren van de regenboog en in gedaantes van fantasiedieren en speeltjes in een virtueel spel zijn te zien, weten in korte tijd vele spelers aan zich te binden. Die speuren allemaal naar de figuurtjes, die voor al die mensen die het spel niet op hun smartphone hebben staan niet te zien zijn, maar die voor de spelers een enorme aantrekkingskracht hebben en stimulans om er achteraan te jagen en om er steeds maar meer te vinden en te verslaan. Het spel is zo populair dat sommige spelers grenzen overschrijden en in gevaarlijke situaties terechtkomen en overlast veroorzaken."

 lees hier over 1175 –

Pokémon GO – gevaren en overlast

⇒ lees hier over 1174 –

Nagelbijten en duimzuigen: slechte gewoonte met een voordeel

⇒ lees hier over 1173 – 

Ameland in 2014 – een jaaroverzicht

⇒ lees hier over 1172 –

Sea Hunter – zelfvarend schip

lees hier over 1171 –

De website van Sinterklaas – sinterklaas.nl

 lees hier over 1169 – 

Muien – stroomgebied tussen twee zandbanken

⇒ lees hier over 1165 –

Vitamine W – met de W van Wadden en Waddeneilanden

 kijk hier waar nummer 1164 over gaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *