1161 – Wolkbreuken in Nederland en watervriendelijke tuin

HOLLUM – Nummer 1161 gaat over water, wolkbreuken, hoosbuien en wat we kunnen doen om dat ater goed op te vangen, zodat onze straten niet blank komen te staan.

"Wolkbreuken, hevige regenbuien en wateroverlast, het zal vaker voorkomen in Nederland. Oorzaak is de klimaatverandering. Alle burgers kunnen iets doen om na een wolkbreuk de wateroverlast zoveel mogelijk te verminderen. Nederland is een tegelland en Operatie Steenbreek probeert daar wat aan te doen. Minder grijs en meer groen in de tuin, dat is wat helpt om water af te voeren. Met een paar maatregelen kan een tuin watervriendelijk worden gemaakt. Het ziet er mooier uit, is koeler en neemt beter water op waarna de wateroverlast vermindert. Het aantal hoosbuien neemt toe, zodat Nederland maar beter voorbereid kan zijn en zijn maatregelen kan nemen."

⇒ lees hier over 

Wolkbreuken in Nederland en watervriendelijke tuin

 kijk hier waar nummer 1160 over gaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *