1147 – Boko Haram – mei 2016

HOLLUM – Nummer 1147 gaat over Boko Haram, de terreurbeweging in Nigeria die nog steeeds de meisjes van Chibok in het Sambisa woud gevangen houdt. 

"Twee van de ontvoerde meisjes van Chibok komen in deze maand na twee jaar terug in hun dorp. Het ene meisje werd in een bos gevonden en de tweede werd gered door het Nigeriaanse leger. Via de campagne #BringBackOurGirls voeren mensen al twee jaar lang campagne om de meisjes terug te halen. Bekende en onbekende mensen. Ook Michelle Obama schaarde zich achter deze campagne. Boko Haram ontvoerde de meisjes in 2014 uit hun stad Chibok. De terreurorganisatie wil een islamitische staat stichten en is actief in Nigeria, Niger, Tsjaad, Kameroen, Senegal en Togo. De meisjes worden ingezet als bomgordeldragers bij zelfmoordaanslagen of ze worden gedwongen te trouwen met een van de strijders. Boko Haram wil een islamitische staat stichten en is actief in Nigeria, Niger, Tsjaad, Kameroen, Senegal en Togo. Meer dan 2,6 miljoen mensen uit deze landen zijn op de vlucht voor de terreur."

⇒ lees hier over 

Boko Haram – mei 2016

 kijk hier waar nummer 1146 over gaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *