1142 – Boko Haram – oktober 2015

HOLLUM – Nummer 1142 gaat over Boko Haram, de extremisten die in Nigeria en buurlanden huishouden. Net als IS volgen we de ontwikkelingen.

"Boko Haram, de terroristische evenknie van Islamitische Staat in Nigeria, heeft in 2015 tot eind september al 3.500 burger slachtoffers op haar naam staan. Ze werden door de islamitische extremisten doodgeschoten of kwamen om het leven bij bomaanslagen. Een aantal van die aanslagen is het gevolg van zelfmoordaanslagen, waarbij aanhangers van Boko Haram, of mensen die er toe gedwongen worden, met bomgordels naar drukke locaties gaan om zich daar op te blazen. Zo zijn er ook meisjes van Chibok omgekomen, de schoolmeisjes die in 2014 werden ontvoerd. Sommige daarvan werden als wandelende bom ingezet.."

⇒ lees hier over Boko Haram – oktober 2015

 kijk hier waar nummer 1141 over gaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *