1129 – Melilla – Spaanse exclave in Marokko en vrijhaven

HOLLUM – Nummer 1129 gaat over Melilla, een Spaanse stad aan de Noord-Afrikaanse kust, omrings door Marokkans gebied. Melilla heeft 6 meter hoge hekken om migranten te weren. Dat lukt voor een deel.

"Melilla is een stukje Spanje in Marokko. Het is een Spaanse exclave aan de kust van de Middellandse Zee en officieel heet het dan ook dat het niet ìn Marokko ligt maar grenst aan dit Noord-Afrikaanse land. Het is in feite een stukje Europa op het Afrikaanse continent. Om Melilla vooral Europees te houden is er een hoge muur om de stad gebouwd die te vuur en te zwaard wordt verdedigd tegen mensen die illegaal de grens pogen over te steken. De vluchtelingen bovenop de metershoge hekken hebben Melilla op de kaart gezet maar de vrijhaven is ook bekend om zijn mooie zandstranden, fantastische surf-, zeil- en duiklocaties en visserij. De Spaanse stad is daarnaast bekend van de belastingvrije verkoop van drank, tabak en parfum. Tussen Amsterdam en Melilla liggen bijna 2000 kilometers. Om er te komen vlieg je eerst naar Málaga in Spanje om daarna de boot naar Melilla te pakken of over te stappen op een ander vliegtuig voor de oversteek van de Middellandse Zee."

⇒ lees hier over Melilla – Spaanse exclave in Marokko en vrijhaven

 kijk hier waar nummer 1128 over gaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *