1121 – Zeeprik – rondbek negenoog met monsterlijke zuigmond

HOLLUM – Nummer 1121 gaat over een zeemonster, de zeeprik. Hij komt in de Noordzee voor al zien we hem niet zo vaak. Petra de Jong vond er een op het strand. Dood. 

"Zeeprikken zijn zeedieren met een monsterlijk uiterlijk en een parasitaire levensstijl. Het lijf lijkt op dat van een paling met aan het uiteinde een zuigmond met rijen zaagtandjes. Daarmee boren ze zich in de huid van hun prooi om daarna zijn bloed op te zuigen. Zeeprikken worden niet tot de vissen gerekend. Hij heeft twee gescheiden rugvinnen, een neusgat boven op de kop en grote ogen. Samen met de zeven kieuwen aan weerszijden van de kop vormen neusgat en oog negen ‘ogen’, waar de zeeprik de naam ‘negenoog’ aan te danken heeft. In Engeland kwam hij veel voor en het Britse hof liet er vroeger zeeprikkenpastei van maken. Een koning is daar zelfs in gebleven."

⇒ lees hier over 

Zeeprik – rondbek negenoog met monsterlijke zuigmond

⇒ klik hier om te zien waar 1120 over gaat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *