1109 – Islamitische Staat (IS) – april 2016

HOLLUM – Nummer 1109 gaat over iets heel anders dan grappenmakerij, maar over de terreurgroep IS en over de ontwikkeling in de maand april 2016.

"De terreurgroep IS is verdreven uit de oasestad Palmyra, waarop IS-strijders zich terugtrekken in de steden Raqqa en Deir al-Zor. Het Syrische regeringsleger spreekt van een ‘doodsteek’. Of dat zo uitpakt moet nog blijken, maar feit is dat IS een gevoelige nederlaag heeft geleden. Palmyra ligt op een strategisch kruispunt van wegen naar Damascus, Homs en Deir al-Zor. Daarnaast kan Syrië beginnen met het opruimen van de puinhopen rond en in Palmyra om van de oudheidkundige waardevolle stad op termijn weer een toeristische attractie te maken waar het land en de bewoners hun voordeel mee kunnen doen. Maar zover is het nog niet."

⇒ lees hier over Islamitische Staat (IS) – april 2016

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *