1096 – Warmetruiendag

HOLLUM – Nummer 1096 gaat over Warmetruiendag, een dag over duurzaamheid en energiebesparing. Vele scholen, organisaties en instellingen doen mee en trekken op die dag (het is dit jaar op 5 februari) een warme trui aan en de thermostaat een graadje lager. Gemeente Ameland, de gemeente die zich graag profileert als duurzaam eiland, doet er niet aan mee. De reactie uit Ballum is: "De gemeente doet hier niet aan mee. Vanuit de 2020-ambitie richt de gemeente zich, samen met andere Amelanders, via verschillende projecten op energiebesparing/-efficiency/duurzame energie."

"Warmetruiendag, een dag om te stimuleren dat mensen een lekker warme trui aandoen en tegelijk de thermostaat een graadje lager zetten, wordt georganiseerd sinds 2007. Het is een dag met aandacht voor energieverspilling en vooral voor energie besparen. Zelfs Donald Duck en de weerman op televisie doen mee aan Warmetruiendag. De Warmetruiendag is jaarlijks in februari."

⇒ lees hier over Warmetruiendag

bekijk hier alle artikelen, alfabetisch gerangschikt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *