1095 – Zikavirus en Olympische Spelen

HOLLUM – Nummer 1095 gaat over het zikavirus en de Olympische Spelen. Kunnen de Spelen in Rio wel doorgaan, is de vraag. De Brazilianen denken nog steeds van wel. Het virus wordt verspreid door de tijgermug. In 2010 was er op Ameland een melding van een mug die mogelijk een tijgermug was. Gemeente Ameland deed er toen heel laconiek over. Na alle berichten van tegenwoordig is alertheid geboden. De exoot komt vaker in Nederland voor. 

"Tussen 5 tot 21 september 2016 vinden de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in Brazilië plaats. Kunnen die Spelen wel doorgaan, nu de Wereldgezondheidsorganisatie in de besmetting met het virus een wereldwijde epidemie ziet? Is het wel veilig voor de sporters om naar Brazilië te gaan, een van de landen waar de uitbraak fors is? De Braziliaanse regering neemt diverse maatregelen maar zegt dat de Spelen gewoon door kunnen gaan. Het Nederlands Olympisch Comité houdt vooralsnog geen sporters thuis."

⇒ lees hier over Zikavirus en de Olympische Spelen

⇒ lees hier over de Tijgermug

bekijk hier alle artikelen, alfabetisch gerangschikt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *