1079 – Dwergvinvis – noordelijke en zuidelijke

HOLLUM – Nummer 1079 is een artikel naar aanleiding van de stranding van een dwergvinvis op de Razende Bol bij Texel. Het gaat dan ook over dwergvinvissen. Nummer 1079 van sjaanfanameland is tevens nummer 100.000 van Infonu.nl.

"Dwergvinvissen zijn walvissen die ook in de Noordzee voorkomen. Het zijn de kleinste baleinwalvissen. Net als hun grote neven en nichten van de blauwe vinvis hebben ze een slank, gestroomlijnd lijf met een smalle, driehoekige kop, al zijn de dwergvinvissen iets meer gedrongen dan de blauwe vinvis. Het leuke van dwergvinvissen is hun nieuwsgierigheid. Ze zwemmen graag een stukje met de boot mee en willen nog wel eens acrobatische toeren laten zien. Het is daarom een fijne walvis voor de reders die walvissafari’s organiseren. Dwergvinvissen spoelen regelmatig dood aan op de Nederlandse kust."

⇒ lees hier over de dwergvinvis – de noordelijke en de zuidelijke

bekijk hier alle artikelen, alfabetisch gerangschikt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *