1067 – Ecomare op Texel

HOLLUM – Nummer 1067 gaat over Ecomare. Amelander ondernemers, VVV en gemeente reisden vorige week in het kader van hun studiereis – een kijkje in de keuken van en ander Waddeneiland – naar Texel en bezochten ondermeer Ecomare. Een inspirerend natuurmuseum.

"Ecomare op Texel is een natuurcentrum, met zeehonden- en bruinvissenopvang, vogelopvang, zeeaquarium, duinpark en een bezoekerscentrum vol interessante opstellingen over het leven in en rond de Waddenzee, Noordzee en het eiland Texel. De medewerkers werken aan natuurbescherming door voorlichting, educatie en opvang van vogels en zeehonden. Het natuurcentrum heeft een museumwinkel en een museumrestaurant om even uit te puffen om daarna opnieuw te beginnen. Uren kun je er zoet zijn. Ecomare ligt in de duinen van Texel, in het gebied dat een Nationaal Park is."

 lees hier over Ecomare op Texel

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *